Euro 2020 Euro 2020
UEFA EURO 2020 in 2021

Vele aanmeldingen uit heel de wereld!

Een ongekend hoog aantal kandidaten over de hele wereld heeft zich aangemeld voor het UEFA EURO 2020 Volunteer Programme in Amsterdam. Op woensdag 5 juni zijn de aanmeldingen geopend. Binnen één dag stond de teller op 657 aanmeldingen. Op dinsdag 15 oktober kwam een einde aan de aanmeldprocedure en hadden maar liefst 2257 enthousiastelingen zich aangemeld als vrijwilliger voor het grootste EK-voetbal ooit!

Van de 2257 aanmeldingen hebben 1481 mannen zich aangemeld en 776 vrouwen. Het UEFA EURO 2020 Volunteer Programme is toegankelijk voor iedereen, van jong tot oud. Het verschil tussen de oudste (78 jaar tijdens het toernooi) en jongste kandidaat (18 jaar tijdens het toernooi) is net zo groot als het bestaan van de UEFA in de zomer van 2020, namelijk 60 jaar. Om dit zestigjarig bestaan van de UEFA te vieren, wordt het EK gespeeld in 12 verschillende speelsteden.

Niet alleen aanmeldingen uit Nederland, maar over de hele wereld zijn voetballiefhebbers geïnteresseerd in het vrijwilligersprogramma in Amsterdam. Met 81 verschillende nationaliteiten is de diversiteit enorm! Het grootste deel van de aanmeldingen kwam uit Nederland gevolgd met Rusland, Azerbeidzjan, Egypte, Indonesië en Duitsland.

Van de 2257 aanmeldingen zijn bijna 1300 geschikte kandidaten uitgenodigd voor een interview in de Johan Cruijff ArenA. Kijkend naar motivatie, beschikbaarheid, ervaring en domeinkeuze zijn deze kandidaten uitgenodigd voor een gesprek met één van de 24 lange termijn vrijwilligers. In de periode van 16 augustus tot en met 25 november zijn hebben 12 Recruitmentdagen plaatsgevonden waarbij één lange termijn vrijwilliger 124 gesprekken voert van de bijna 1300 in totaal.

Met 25 verschillende nationaliteiten namen kandidaten het initiatief het stadion te bezoeken, óók als zij niet in Nederland woonachtig waren. Naast Nederland kwamen kandidaten uit Duitsland, België, Frankrijk, Engeland en Italië om de lange termijn vrijwilligers te overtuigen van hun kennis en kunde! Op de drukste Recruitmentdag kwamen 188 kandidaten naar de Johan Cruijff Arena. Zij werden allemaal warm ontvangen door Team Volunteer Amsterdam, werden op de foto gezet, hadden hun gesprek in de Koninklijke Logè en paste het vrijwilligersuniform wat tijdens het toernooi gedragen gaat worden. Met een gemiddelde score van een 8.9 kijken wij terug op 10 succesvolle Recruitmentdagen. Op naar de laatste twee!

Rond de 1000 kandidaten worden geselecteerd voor het UEFA EURO 2020 Volunteer Programme en krijgen een domeinrol voorgesteld. Na het accepteren van de rol ben jij onderdeel van UEFA EURO 2020!

Bekijk hier álle statistieken van de 2257 aanmeldingen!