Euro 2020 Euro 2020
UEFA EURO 2020 in 2021

‘Coronaproof’ recruitmentdagen van start!

Om EURO 2020 ook in zomer 2021 een succes te maken, hebben we de inzet van vrijwilligers nodig om het Volunteers Team compleet te maken. Aanstaande vrijdag gaat de eerste recruitmentdag voor de werving van onze laatste vrijwilligers van start! Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen gaan de recruitmentdagen er anders uit zien dan gepland. Coronaproof interviews: creativiteit en flexibiliteit zijn hierbij de keywords. We vertellen jullie graag meer over de organisatie hiervan.

Geen grote groepen bij elkaar, alle reisbeweging beperken en 1,5 meter bewaren, dan zit er eigenlijk maar één ding op: remote interviews, of terwijl online kennismaken! We hadden het zo mooi ‘live’ bedacht op het KNVB Bondsbureau, waar we het echt een speciaal bezoek wilde maken voor onze vrijwilligers zodat zij alvast konden proeven aan EURO2020. Helaas gooide de persconferentie op maandag 28 september roet in het eten en moesten wij snel schakelen en dat hebben we gedaan! We hebben al onze recruitmentdagen volledig online en coronaproof georganiseerd.

Allereerst moesten onze Lange Termijn Vrijwilligers die de interviews doen ‘opnieuw’ getraind worden voor de online-versie. De gesprekken vinden namelijk via een video call op Microsoft Teams plaats. Daarbij zijn er laptops en headsets nodig zodat we vloeiend kennis kunnen maken met onze nieuwe vrijwilligers. Maar ook de communicatie vooraf naar de vrijwilligers toe is een organisatie an sich: het op de hoogte brengen, instrueren en zorgen dat iedereen toegang heeft tot de online call op de juiste tijd en het juiste moment. Ook voor diegene die misschien minder bekend zijn met de ‘online wereld’.

Wij blijven vooruitkijken en zijn ontzettend blij dat we onze toekomstige vrijwilligers kunnen ontmoeten en zijn heel benieuwd naar iedereens motivatie om deel te nemen aan EURO2020. Wij hopen het EURO gevoel en enthousiasme toch een beetje via het beeldscherm over te kunnen brengen! Kortom: we staan in de startblokken en kunnen niet wachten om iedereen te ontmoeten. Op naar EURO2020!