Euro 2020 Euro 2020
UEFA EURO 2020 in 2021

Ga aan de slag in het International Broadcast Centre!

Tijdens UEFA EURO 2020 is de Expo in Haarlemmermeer benoemt tot het International Broadcast Centre (IBC). Het IBC vormt het hart van alle operationele broadcast-activiteiten van de UEFA en is een belangrijke pijler van het toernooi. Alle tv-signalen vanuit de twaalf speelsteden, waar in totaal 51 wedstrijden worden gespeeld, komen hier samen en worden vanuit het IBC weer verzonden naar alle UEFA broadcast-partners.

Naast dat vrijwilligers actief zijn in en rondom het stadion, gaan ook in het IBC ruim zestig vrijwilligers aan de slag. In tegenstelling tot andere vrijwilligersrollen, starten begin mei de eerste vrijwilligers in Haarlemmermeer. In het IBC gaan vrijwilligers werken onder de domeinen Accreditatie, Broadcast Services, Host Broadcast Services en ICT.

Het IBC is voor iedereen met een media-, journalistieke- en ICT-achtergrond een ontzettend gave locatie om aan de slag te gaan als vrijwilliger. Het IBC werkt met de nieuwste technologie om vele miljoenen kijkers over de hele wereld te voorzien van op maat gesneden verslaggeving van UEFA EURO2020. Het IBC huisvest onder meer technische-, productionele- en zendfaciliteiten als tv-studio’s en productie- en regieruimtes.