Euro 2020 Euro 2020
UEFA EURO 2020 in 2021

Recruitmentdag in de ogen van …

Lange Termijn Vrijwilliger Carmen!

De recruitmentdag is al een unieke ervaring op zich, niet alleen voor de kandidaten, maar ook voor de LTV-ers. De spanning en het enthousiasme stijgt zodra ik de Johan Cruijff Arena in rijd en met de roltrappen naar boven ga om vervolgens de Koninklijke Loge te betreden. Het Volunteer Team staat al klaar bij de aanmeldbalie en is druk bezig met de laatste voorbereidingen van de recruitmentdag. Ik haal bij de bar een kopje koffie en drink deze op vanuit de Loge met uitzicht op het veld. In de Mixed Zone maak ik nog even snel een nieuwe foto voor op mijn Insta story’s. Samen met de andere LTV-ers maak ik mij klaar voor de interviews en lopen we een laatste ronde door de kleedkamers en de dug-out. Anouk neemt in de briefing de dag door en wenst ons weer veel succes maar bovenal veel plezier.

Ik neem plaats aan mijn tafel, deze keer zit ik in speelstad Baku. Op een recruitment dag spreek ik 12 kandidaten en per kandidaat neem ik ongeveer 5 minuten de tijd om mijzelf voor te bereiden aan de hand van een CV. Vervolgens gaat “de wedstrijd” van maximaal 20 minuten beginnen, ik loop naar de dug-out waar ik mijn eerste kandidaat ophaal. De dug-out zit vol met gespannen en/of trotse koppies. Allereerst heet ik hem of haar van harte welkom op deze bijzondere locatie. Ik feliciteer hem of haar met het feit dat ze door de eerste selectie gekomen zijn. Dit is namelijk al een mooie prestatie! In het interview komen er verder verschillende onderdelen aan bod zoals: motivatie, ervaring, kennis en domeinvoorkeur. Om de kandidaten een beetje op te warmen leg ik eerst een interessant dilemma voor. Hierdoor kom ik al snel meer over jouw persoonlijkheid te weten. Het spannendste onderdeel is vaak toch wel het testen van de Engelse talenkennis. Voor de een gaat dit heel eenvoudig, voor de ander is het toch wel even slikken. Het leukste onderwerp in mijn ogen is de vraag m.b.t. jouw motivatie. Wat een enthousiasme komt er los zodra ik de vraag stel: “Waarom heb jij je aangemeld als vrijwilliger voor Euro2020 in Amsterdam”? Alle kandidaten zijn uniek, maar jullie hebben 1 ding gemeen: Jullie willen jezelf allemaal voor de volle 100% inzetten en een steentje bijdragen aan dit toernooi! Allemaal vanuit een andere hoek, maar met hetzelfde doel: Een groot succes maken van dit evenement! De verhalen die jullie vanuit eigen achtergrond en motivatie vertellen zijn zo tof om te horen. Dat maakt voor mij ook het 11e en 12e  interview van de dag even bijzonder en leuk! Bij het onderdeel ‘domein voorkeur’ bespreken we jouw opgegeven voorkeuren. Hier kom ik er soms samen met de kandidaat achter dat een ander domein veel beter bij hem of haar past. Wij willen dolgraag jouw ervaring en kennis optimaal benutten op het meest passende domein. Tot slot bespreken we nogmaals de beschikbaarheid en na afloop van het interview breng ik je naar de kleedkamers waar je het Euro2020 uniform mag passen.

De 12e recruitmentdag staat zaterdag alweer op de planning, hier gaan wij met het team weer 190 enthousiastelingen spreken. Ik kijk er alweer naar uit om jou te mogen spreken. Bereid je goed voor maar wees ook trots en enthousiast! Mijn doel is om van jou weer een nieuwe ambassadeur te maken!

Be part of the team! – Carmen