Euro 2020 Euro 2020
UEFA EURO 2020 in 2021

Recruitmentprocedure gesloten, UEFA Applicant Portal nog open

De aanmeldprocedure om je aan te melden als vrijwilliger voor UEFA EURO 2020 in Amsterdam is gesloten. Tot en met zondag 26 oktober 2020 was het mogelijk deel te nemen aan de recruitmentprocedure. Het is echter nog steeds mogelijk om via de UEFA Application Portal je interesse kenbaar te maken en je gegevens achter te laten.

Recruitmentprocedure
Op 15 augustus opende we de recruitmentprocedure voor het UEFA EURO 2020 Volunteer Programme. Gedurende 2,5e maand kon je via de Application Portal je gegevens, motivatie en ervaring achterlaten. Na een screening door het Volunteer Management Team werden de geschikte kandidaten uitgenodigd voor een Microsoft Teams-interview op één van de Recruitment Dagen. De afgelopen weken hebben de eerste drie recruitmentdagen plaatsgevonden en op 27 oktober en 2 november 2020 vinden de laatste twee plaats.

Rol toewijzen en stand-by lijst
Na het interview wordt er aan de hand van de motivatie, ervaring en beschikbaarheid gekeken welke kandidaat het beste past bij welk domein en welke rol. Deze rol wordt vervolgens aan de kandidaat voorgesteld. Helaas is niet voor elke kandidaat een rol beschikbaar en zullen een aantal kandidaten op de stand-by lijst komen. Zodra een kandidaat uitvalt wordt deze stand-by lijst geraadpleegd en wordt de rol door een kandidaat van de stand-by lijst opgevuld.

De praktijk leert ons dat gemiddeld 15 á 20% van de vrijwilligers in aanloop naar het event uitvalt. Dit houdt in dat we verwachten voor iedereen op de stand-by lijst een plek beschikbaar te hebben ten tijde van het toernooi. Daarnaast vraagt de huidige onzekerheid in de wereld een grotere flexibiliteit, waardoor we genoodzaakt zijn gedurende de periode tot aan het toernooi de stand-by lijst te blijven updaten en aanvullen.

Reserve
Het kan natuurlijk zijn dat je gedurende de recruitmentprocedure onze communicatie hebt gemist, wellicht net pas over de mogelijkheid om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij EURO 2020 hebt gehoord of de afgelopen maanden nog niet wist of je gedurende de zomer van 2021 beschikbaar was. In dat geval is het nog steeds mogelijk om, ná zondag 26 oktober 2020, je via de UEFA Applicant Portal aan te melden.

Indien jij je ná zondag 26 oktober 2020 hebt aangemeld kom je op de reservelijst. Eens per maand verwerken we deze reservelijst en plannen we interviews met geschikte kandidaten. Als deze succesvol verlopen, voegen we de kandidaten van de reservelijst toe aan de stand-by lijst.

First come, first serve
Uiteraard kijken we bij uitval van een vrijwilliger eerst naar de meest passende kandidaat die heeft deelgenomen aan de recruitmentprocedure. Mocht het geschikte profiel niet tussen deze stand-by kandidaten te vinden zijn, raadplegen we de stand-by vrijwilligers die via de reservelijst zijn binnengekomen.

Mocht je vragen hebben, neem gerust contact met ons op via ams.volunteer@euro2020.com.

Meld je aan!