Euro 2020 Euro 2020
UEFA EURO 2020 in 2021

Vrijwilligers registratie

In de zomer van 2020 is Amsterdam trotse gastheer van het EK voetbal! Net als bij de UEFA Cup-finale in 2013 en het UEFA Women’s EURO 2017 in Nederland staan de vrijwilligers centraal bij de organisatie en de uitvoering van UEFA EURO 2020. En daar zijn wij enorm trots op. Voor speelstad Amsterdam zijn we op zoek naar ruim 2000 vrijwilligers! Vanaf begin juni 2019 kan je je officieel aanmelden als vrijwilliger. Wil je tot die tijd op de hoogte gehouden worden? Laat dan hier je gegevens achter en wij zorgen dat jij als één van de eerste de mogelijkheid krijgt om je aan te melden!

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ

Volunteer Programme

De organisatie van EURO 2020 is deels belegd bij de UEFA en deels bij de speelstad, in dit geval Amsterdam. Dit uit zich in twee verschillende vrijwilligersprogramma’s; het UEFA EURO 2020 Volunteer Programme en het City Host Programme. Let op; aangezien deze programma’s tegelijk uitgevoerd worden kun je als vrijwilligers slechts in één van deze twee programma’s actief zijn.

UEFA EURO 2020 Volunteer Programme

Het UEFA EURO 2020 Volunteer Programme focust zich op alle vrijwilligers ín het stadion, binnen een straal van 1 kilometer rondom het stadion en alle vrijwilligers die in het International Broadcast Center (in de Expo, Haarlemmermeer) actief zijn. In totaal hebben we het hier over zo’n 1000 vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn onder andere actief op de domeinen accreditatie, ticketing, match organisation, transport, ICT, media, broadcasting, logistics & venue management, etc.

Voor het UEFA EURO 2020 Volunteer Programme zijn we op zoek naar enthousiaste, voetbalminded en gemotiveerde vrijwilligers tussen de 18 en 80 jaar. Ervaring als vrijwilligers bij grote (internationale) events en het spreken van de Engelse taal zijn een pré. Om voor dit programma in aanmerking te komen dien je minimaal alle speeldagen (14/6, 18/6, 22/6 en 27/6) beschikbaar te zijn.

City Host Programme

Amsterdam is op zoek naar 1200 vrijwilligers om allerlei activiteiten in de stad te begeleiden tijdens EURO 2020. Onze ideale vrijwilliger? Je bent enthousiast, dol op voetbal en bent trots op de stad Amsterdam. Je zal als ambassadeur van Amsterdam optreden en je begeleid de duizenden bezoekers van de Fan Zone, helpt met de Fan Walk richting het stadion of ontvangt supporters op een van de belangrijke plekken in de stad zoals Schiphol of het centraal station. De stad Amsterdam is ons speelveld, we bieden veel mogelijkheden en je wordt getraind tot officiële EURO 2020 vrijwilliger.

Long term volunteer

Voor het UEFA EURO 2020 Volunteer Programme zijn we ook op zoek naar Long Term Volunteers. Dit zijn vrijwilligers die vanaf mei 2019 al bereid zijn enkele uren per maand bij te dragen aan EURO 2020. Als Long Term Volunteer ga je een grote rol spelen bij de promotie, werving en selectie, planning en communicatie binnen het domein Volunteers. Ben je hierin geïnteresseerd? En heb je een eventmanagement, HR- of communicatie achtergrond? Dan zijn we op zoek naar jou! Interesse kan je via dit formulier en/of via ams.volunteer@euro2020.com kenbaar maken.