Euro 2020 Euro 2020
UEFA EURO 2020 in 2021

Wat houdt het UEFA EURO 2020 Volunteer Programme in?

Sinds een aantal jaar betrekt de UEFA het grote publiek bij hun evenementen om hen de kans te geven om achter de schermen te werken als vrijwilliger bij een groot evenement. In de zomer van 2021 wordt het EK voor het eerst gespeeld over heel Europa met in totaal 12 speelsteden. Voor deze speciale editie wil de UEFA een gedenkwaardig vrijwilligersprogramma op alle locaties invoeren.

Het vrijwilligersprogramma van de UEFA is erop gericht om de bevolking in heel Europa te integreren en bij elkaar te brengen en om een legacy te creëren voor de organiserende landen: vrijwilligers zijn de ambassadeurs voor het evenement en de stad, waarbij waarden van solidariteit en eerlijkheid centraal staan. Dit linkt de sport aan het vrijwilligerswerk.

Het UEFA EURO 2020 Volunteer Programme wordt in Amsterdam georganiseerd door de KNVB (Koninklijke Nederlandse Voetbalbond). Het programma is gericht op het werven van ruim 1000 vrijwilligers die verantwoordelijk zijn voor een groot aantal verschillende functies wat nodig is voor een succesvol toernooi.

De ambitie is om ervoor te zorgen dat alle vrijwilligers genieten van een unieke en onvergetelijke ervaring waarbij zij hun enthousiasme overbrengen op andere vrijwilligers voor sportevenementen in de toekomst.